سابسیژن چیست ، کاربردها، مزایا و عوارض
سابسیژن چیست؟
سابسیژن چگونه زخم های آکنه را درمان می کند؟
سابسیژن چگونه انجام میشود؟
قبل از انجام این عمل پوست باید به طور کامل پاک شده و جای زخمهای مورد نظر، با استفاده از یک قلم به صورت دقیق، مشخص شود. بعد از آن بی حسی موضعی برای بی حس کردن پوست شما تزریق میشود.
مرحله ۲: انتخاب دستگاه سابسیژن
برای هر پوست و زخمی باید از سوزنهای مخصوص استفاده کرد. در صورتی که سوزن اشتباهی برای وارد شدن به عمق پوست انتخاب شود؛ احتمال آسیب دیدن بافت سالم پوست زیاد میشود!
سوزنهای تیز: سوزن هایپودرم 18-23G
سوزن Nokor: سوزن Nokor یک سوزن tribevelled است که به طور خاص برای انجام سابسیژن طراحی شده است.
میکرو کانولای بلانت: با استفاده از این سوزن، خونریزی و تورم بعد از عمل، نسبت به سوزنهای تیز، کمتر است.
مرحله ۳: انجام عمل
سوزن انتخاب شده به آرامی وارد لایه های عمیق پوست شده تا اتصال بین بافتهای آسیب دیده و سالم قطع شود. در این مرحله احساس سوزش در منطقه تحت درمان تا اندازه ای طبیعی است.
مرحله ۴: تمیز کردن جای زخم
برای جلوگیری از پیشروی خونریزی و تورم، پزشک باید از طریق فشار دادن جای زخم، خون باقی مانده را از زیر پوست خارج کند. بعد از آن جای زخم تمیز شده و برای جلوگیری از عفونی شدن آن، یک کرم آنتی بیوتیک تجویز میشود.
انواع روشهای سابسیژن
سابسیژن با تکنیک تزریق خونی (autologous blood)
این روش برای اولین بار ۲۰ سال پیش معرفی شده و مورد استفاده قرار گرفت. در این متد، مقداری خون به جای زخم مورد نظر تزریق شده تا مانع از برقراری ارتباط بین بافت آسیب دیده و سالم شود. البته همانطور که احتمالاً حدس میزنید، این روش خالی از عیب نیست. چرا که احتمال شکل گیری لخته های خونی زیر پوست، وجود دارد.
سابسیژن با پیوند پوست
در این روش، ابتدا با استفاده از سابسیژن، یک شکاف کوچک روی منطقه مورد نظر، ایجاد میشود. در این مرحله، ارتباط بین بافت سالم و آسیب دیده، از بین میرود. سپس با استفاده از لیزر CO2، پیوند پوست از ناحیه پشت گوش به ناحیه تحت درمان انجام میشود.
انجام این روش حتماً باید توسط یک پزشک متخصص در حوزه پیوند پوست و ساب سیژن انجام شود. چرا که در برخی موارد، احتمال شکل گیری زخم التهابی روی پوست وجود دارد. در صورتی که بعد از انجام عمل چنین زخمی مشاهده شود، مجدداً جای زخم باید باز شده و تزریق داروهای ضد التهاب به آن انجام شود.
سابسیژن با PRP
در این روش که تا اندازه ای مشابه با روش تزریق خونی است، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت که از خون خود فرد حاصل شده است، به ناحیه تحت درمان بعد از ایجاد زخم، انجام میشود. این روش دارای عوارض بسیار کمتری است چرا که پلاکت غنی شده حاوی مقدار زیادی فاکتورهای رشد و بازسازی پوست است.
سابسیژن با پر کننده یا فیلر
با توجه به این که در این روش از پر کننده یا فیلر استفاده میشود، میتوان آن را بهترین گزینه برای درمان جای عمیق زخمها در نظر گرفت. پرکننده ها به تنهایی برای از بین بردن جای زخم مورد استفاده قرار نمیگیرند. در این شیوه با استفاده از سابسیژن زخم مختصری ایجاد شده و بعد از شکستن پیوند بافت آسیب دیده با بافت سالم، فیلر به مقدار نیاز تزریق میشود.
سابسیژن برای درمان چه زخمهایی ایده آل است؟
این عمل زیبایی یک گزینه درمانی عالی برای انواع زخمهای زیر است:
جای زخم آکنه
زخم آبله مرغان
زخمهای ناشی از تصادف یا جراحی
مزایای سابسیژن چیست؟
در میان انواع روشهایی که برای رفع جای آکنه وجود دارد، سابسیژن توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. چرا که:
احتمال تغییر رنگ رنگدانه های پوستی، بعد از انجام عمل وجود ندارد. (خطری که کلیه روشهای درمان با لیزر به دلیل عدم تخصص کافی اپراتور و نامناسب نبودن شیوه درمان برای فرد، وجود دارد)
نتیجه مثبت این شیوه از درمان، در مقایسه با سایر روشها نظیر لیزر؛ خیلی سریع قابل مشاهده است.
از این متد برای درمان طیف وسیعی از انواع جای زخم میتوان استفاده کرد.
چه کسانی کاندیدای مناسب سابسیژن هستند؟
اگر از جای زخم باقی مانده روی پوست صورت خود رنج میبرید، قبل از انتخاب یکی از روشهای درمان، باید اطمینان حاصل کنید که آیا شیوه منتخب شما، با نوع زخم و شرایط پوستی شما سازگاری دارد یا نه. این گام، اولین و البته مهمترین گامی است که برای درمان جای اسکار باید بردارید.
به طور کلی شیوه درمان سابسیژن به افرادی توصیه میشود که جای زخم آنها عمیق است. به عنوان مثال، در صورتی که هنگام خنده یا صحبت کردن، جای تو رفتگی در دهانتان قابل مشاهده است، زخمهای شما از نوع عمیق بوده و با روشهایی نظیر لیزر یا میکرونیدلینگ درمان نمیشود. چرا که در این دو شیوه درمان، تنها لایه های سطحی پوست در دسترس قرار داشته و تحت تأثیر درمان قرار میگیرند. نکته حائز اهمیت این است که نمیتوان با افزایش طول سوزنهای دستگاه میکرونیدلینگ یا افزایش قدرت لیزر به لایه های عمیق دست پیدا کرد.
چه کسانی نباید سابسیژن انجام دهند؟
در صورتی که جزء یکی از دسته های زیر قرار دارید، قبل از انجام این عمل پزشکتان را در جریان قرار دهید:
با ایجاد زخم، هرچند کوچک، پوست شما عفونت میکند. اصطلاحاً پوستتان مستعد عفونت است.
در صورتی که پوست شما مستعد ابتلا به جای زخم غیرطبیعی پوست مانند زخم هایپرتروفیک و کلوئید است.
در صورتی که غلظت خون پایینی داشته و با ایجاد زخمی کوچک در سطح پوست، خونریزی شدیدی دارید.
دوره نقاهت بعد از سابسیژن چقدر است؟
همانطور که گفته شد، دوره نقاهت این شیوه نسبت به سایر روشهای رفع جای زخم و آکنه، کوتاهتر است. قرمزی و تورم بعد از این عمل، بین ۲ الی ۳ روز از بین میرود. کبودی ناشی از زخم ایجاد شده نیز، بسته به نوع پوست شما بین ۲ الی ۱۰ روز از بین میرود. بسیاری از افراد بعد از ۶ ماه شاهد ۱ الی ۲ درجه بهبود در جاهای زخمشان هستند.